delicatessen, streekproducten, kookworkshops, catering.

Kookworkshops .

Koken, genieten, gezelligheid en leren
Tijdens onze kookworkshops kookt u een avond lang gezellig met een door uzelf samengestelde groep vrienden, familie, collega’s of buurtgenoten. Onder deskundige begeleiding van de zeer ervaren hobbykok Clare van Boxsel en haar rpersoneel maakt u samen met uw gezelschap de lekkerste gerechten en hapjes, waarbij de seizoenen gevolgd worden en waarin zoveel mogelijk biologische streekproducten uit de Alblasserwaard en het Groene Hart worden verwerkt. Een heerlijke culinaire avond waarbij u actief bezig bent, geniet en leert. Tot ca. 50 man max. per workshop mogelijk

Een greep uit de thema’s 

Verderop vindt u meer informatie over de thema's. 
Buiten deze themakookworkshops stellen we graag een avond op maat voor u samen.

Locatie:

Wij mogen gebruik maken van de prachtige keuken van de Hoeff te Giessenburg. Deze dubbele keuken is zeer proffessioneel ingericht.

                                             

Programma
We starten op een door u gekozen tijdstip (vanaf 16.30 uur) met een aperitief en een hapje. Na de uitleg gaat u in groepjes aan de slag in de keuken. Tijdens het koken zorgen we voor nog wat hapjes en drankjes. De bereide gerechten worden gezamenlijk aan tafel gegeten, waarna we na de koffie en thee rond 22.00 uur afsluiten. Natuurlijk hoeft u zelf niet af te wassen, de afwas nemen we u graag uit handen. Na afloop van de kookworkshop krijgt u de recepten van de gerechten per mail toegezonden, zodat u ze ook thuis kunt maken. 
In overleg met u kan het programma aangepast en uitgebreid worden, bijvoorbeeld met een wijnproeverij.

Prijs
Vanaf € 47,50 inclusief eten, hapjes, alle dranken, gebruik van kookschort en de receptuur.
Alle hieronder genoemde prijzen gelden vanaf 10 tot 50 personen. Groepen met minder dan 10 personen verwelkomen we natuurlijk ook graag, alleen geldt dan een aangepaste prijs. Voor bedrijven zijn de prijzen exclusief BTW.  

Bijzonderheden en speciale wensen
Onze kookworkshops kunnen op alle dagen geboekt worden, behalve op zondag. Met meer of minder personen? Andere wensen? We verzorgen uw kookworkshop geheel op maat, met een door u gekozen thema of in combinatie met bijvoorbeeld een rondvaart of paardentram. 

Ook met dieetwensen en/of voorkeuren wordt uiteraard rekening gehouden!(Vega, HALAL etc)
De kookworkshops zijn ook te combineren met een (kleine) wijnproeverij, eventueel met Nederlandse wijnen. Geef uw wensen door en we maken graag een offerte op maat voor u.

Informatie en aanvragen
Voor meer informatie en het aanvragen van een kookworkshop kunt u contact opnemen met Clare van Boxsel via telefoonnummer 06 44 30 80 26, e-mail info@crienenclaar.nl of het aanvraagformulier

Individuele inschrijving
Regelmatig organiseren we kookworkshops waarbij individuele inschrijving mogelijk is, deze publiceren we op deze plaats.

 

 

De thema’s 

Kookworkshop Alblas Tapas  
De meest geboekte kookworkshop!
Tapas komen natuurlijk uit Spanje, maar bij Crien en Claar geven we hier een verrassende draai aan. U maakt de meest lekkere tapas, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van streekproducten uit onze eigen Alblasserwaard. Een aaneenschakeling van lekkere en verrassende smaaksensaties. Zo maakt u bijvoorbeeld: 

Prijs: € 47,50 per persoon (vanaf 10 personen) inclusief alle hapjes, dranken, gebruik kookschort en receptuur. Voor bedrijven is de prijs exclusief BTW. 

Kookworkshop De Groene Keuken
Een avondje vega en wat een uitdaging! U maakt verrassende gerechten zonder vlees, vis en gevogelte en zult verbaasd zijn over de variëteit. Natuurlijk maken we zoveel mogelijk gebruik van streekproducten uit onze eigen Alblasserwaard. 

Prijs: € 52,50 per persoon inclusief alle gerechten, hapjes, dranken, gebruik kookschort en receptuur. Bij minder dan 10 personen geldt een aangepaste prijs. Voor bedrijven is de prijs exclusief BTW.


Kookworkshop Proef de Lente/Zomer  (seizoensworkshop) 
Al naar gelang het seizoen koken we frisse, lichte gerechten. We maken een stuk of acht gerechtjes met echte seizoensproducten zoals lam en asperge in het voorjaar en een heerlijk luchtig dessertje.  

Prijs: € 52,50 per persoon inclusief alle gerechten, hapjes, dranken, gebruik kookschort en receptuur. Bij minder dan 10 personen geldt een aangepaste prijs. Voor bedrijven is de prijs exclusief BTW.


Kookworkshop De Wilde Keuken (seizoensworkshop)
Wild bereiden moeilijk? Welnee, niet na deze kookworkshop! Tijdens deze avond krijgt u een heuse masterclass wild fileren, waarna u zelf aan de slag gaat om de meest wilde gerechten te bereiden. 

Prijs: € 67,50 per persoon inclusief alle gerechten, hapjes, dranken, gebruik kookschort en receptuur. Bij minder dan 10 personen geldt een aangepaste prijs. Voor bedrijven is de prijs exclusief BTW. 

Outdoor cooking
Lekker buiten koken op een prachtige en unieke locatie. Met 10 personen, maar ook met grotere groepen. Deze kookworkshop stellen we geheel op maat samen, neemt u contact op voor de mogelijkheden en de prijzen. 

 

 

 

Wijn-spijs proeverij 
Niet zelf koken maar lekker proeven! U wordt verwend met vier heerlijke seizoensgerechten waarbij onze wijnadviseur per gerecht twee bijpassende kwaliteitswijnen heeft geselecteerd. Hij neemt u mee op een gastronomische reis waarbij u leert en discussieert over de acht wijnen, de combinatie met de gerechten en waarbij u natuurlijk ook een toelichting krijgt over de gerechten die Crien en Claar vers voor u heeft gemaakt.  

Prijs: € 45,- per persoon (vanaf 12 personen) inclusief alle gerechten, hapjes en dranken. Bij minder dan 12 personen geldt een aangepaste prijs. Voor bedrijven is de prijs exclusief BTW.

Deze wijn-spijs proeverij is helemaal op maat te maken. Zo kan er op uw verzoek gevarieerd worden met de wijnen: wilt u bijvoorbeeld wjnen van een specifieke druif, uit een bepaald land, of meer exclusieve wijnen. Onze wijnadviseur beschikt over een onbegrensd assortiment wijnen van over de hele wereld, inclusief Nederlandse wijnen. Voor al uw wijn-spijswensen maken we graag een voorstel op maat.

 

Wijnproeverij
U kunt elke kookworkshop uitbreiden met een wijnproeverij. Onze wijnadviseur neemt u voorafgaand aan de kookworkshop mee op een kleine wijnreis waarbij u drie kwaliteitswijnen proeft. De wijnproeverij duurt circa 45 minuten en is een informatief en ontspannend begin van uw kookworkshop.

Prijs: 
€ 15,- per persoon inclusief wijn en water. De wijnproeverij is alleen te boeken in combinatie met een kookworkshop. Bij minder dan 10 personen geldt een aangepaste prijs. Voor bedrijven is de prijs exclusief BTW. 

Informatie en aanvragen 

Voor meer informatie en het aanvragen van een kookworkshop kunt u contact opnemen met Clare van Boxsel via telefoonnummer 06 44 30 80 26, e-mail info@crienenclaar.nl of het aanvraagformulier 

NIEUW! 

De Pure keuken. 

Pure eerlijke gerechten, weinig koolhydraten en suikers, maar volop genieten van prachtige producten! Niet koken uit een pakje of zakje, maar de meest heerlijke, verrassende en vaak makkelijke recepten zelf bereiden. 

Prijs: vanaf 49,50.per persoon inclusief alle gerechten, hapjes, dranken, gebruik kookschort en receptuur. Bij minder dan 10 personen geldt een aangepaste prijs. Voor bedrijven is de prijs exclusief BTW.

 

 

 

 

Kookworkshops in de Alblasserwaard. Een gezellig avondje uit met vrienden en collega’s.