delicatessen, streekproducten, kookworkshops, catering.

Recepten

 

Brood bakken zonder broodbakmachine.

Niet iedereen heeft een broodbakmachine, of vindt het gewoon niet leuk om het werk door een machine te laten doen.

Hierbij het basisrecept van brood bakken zonder de machine.

Voeg eerst het water(zoals vermeld op de verpakking) toe aan de mix, daarna de gist.

Kneed het deeg ongeveer 10 minuten en maak er een mooie bol van. Eventueel kunt u er een klein scheutje olie bijdoen.

Doe de bol in een mengkom en dek af met een vochtige theedoek.Laat het deeg 25 minuten rusten.

Meng nu eventueel rozijnen etc toe.

Kneed dit goed door.

Druk het deeg plat, vouw de uiteinden naar elkaar en laat weer rusten onder de vochtige theedoek.

Vorm vervolgens het deeg en leg het in de vorm of op de bakplaat.

Laat nog 40 minuten (vloerbrood), of 50 minuten (busbrood) narijzen.

Verwarm de oven voor op de warmste stand gedurende 15 minuten. Afbakken op 240 graden . 30 minuten voor vloerbrood, 40 minuten voor busbrood.

 

 

 

 

 

Recepten